استراتژی مدیریت نوین و آینده پژوهی
چکیده
در قرن معاصر مهمترین و کاربردی ترین سلاح در پیشبرد مقاصد امور که نقش مهمی را درعرصه بین الملل ایفا می کند عملیات روانی در جنگ سرد با عناوینی چون جنگ افکار ، جنگ اعتقادی ، جنگ سیاسی ، جنگ اقتصادی ، و جنگ ایدئولوژیک و ... معنا و مفهوم پیدا می کند .
امروز کشورهای سلطه جو عملیات روانی را در قالب شیوه های نوین علمی با بهره گیری از شعارهای فریبنده و ادبیاتی تأثیر گذار با درک حساسیت های زمانی و مکانی و با نیت تضعیف قدرت مقاومت ملت ها به خصوص جوانان ، طرح ریزی و تدارک دیده اند تا بتوانند با جایگزین کردن جنگ نرم به جای جنگ سخت، اهداف و منافع خود را در کشورهایی که تضاد منافع دارند تأمین نمایند. در این راستا مسئولان و دست اندرکاران دلسوز باید در امر دشمن شناسی در عملیات روانی با تبیین و تفسیر و آگاهی دادن به مردم به تقویت بنیه داخلی همت گمارند و هم در مقابل هجمه تبلیغاتی وسیع دشمن که تهاجم روانی نام دارد، مقاومت و ایستادگی نمایند .
بنابراین بایستی برای احیاء و حفظ شعارهای انقلاب اسلامی و اعتلای فضایل اخلاقی و شاخصه های انسانی در حیطه مدیرت عملیات روانی بر فرآیند سه گانه تدوین – تغییر و تثبیت نظام ارزش های اجتماعی سعی و تلاش بلیغ شود و اصطلاحات مدیریت – آینده پژوهی – عملیات روانی – نظام ارزشهای اجتماعی و عوامل مؤثر در آن واکاوی موشکافانه گردد و تعامل وارتباط بین این مقولات، بیشتر تبیین و روشن شود.
اینک در قلمروی محدوده این نوشتار نیز با توجه به نقش های مختلف عملیات روانی در زمینه های گوناگون اعم از بعدنظر و عمل در انسان، تلاش می شود از منظر کارکرد گرایانه ، به جنبه های علمی و مدیریت و آینده پژوهی عملیات روانی در فرآیند سه گانه نظام ارزش های اجتماعی پرداخته شود، یعنی سعی وافری می گردد تا با اجرای صحیح فرآیندها به نتایج مورد نظر نایل گردند .